10 make-up tips voor bij uw bril

8 november 2019

Handige make-up tips en tricks voor bij uw bril op een rijtje!  Zo wordt het kiezen van de juiste producten een stuk gemakkelijker!

Tip 1: “Less is more”
Die mooie look komt echt van uzelf! Gebruik make-up niet om uw bril te compenseren, maar meer als aanvulling om de mooie accenten in uw gezicht te benadrukken. “Less is more” wordt gezegd, dat is hier ook zeker van toepassing!

Tip 2: Opmaken met plus of min glazen
Een bril wil al snel veel aandacht naar uw ogen trekken. Alleen maar mooi! Wat er vervolgens gebeurt met uw ogen hangt dan af van of u plus of min glazen op heeft. Een plusbril zorgt voor een vergroting van uw ogen. Probeer het dan bij zachte kleuren te houden en pas op voor klontjes, deze zijn namelijk extra zichtbaar!

Een minbril daarentegen, verkleint de ogen. Gebruikt u nu veel donkere make-up, dan vallen de ogen helemaal weg. Om dit te voorkomen kunt u het beste lichte make-up gebruiken. Daarnaast helpt het om mascara te gebruiken die de lengte van de wimpers accentueert. Mascara die de wimpers dikker maakt, is in dit geval minder gunstig.

Tip 3: Egaliseer met concealer
Om het gebied rond de ogen te egaliseren adviseren wij een goede concealer te gebruiken. Wallen of rimpeltjes kunnen meer opvallen wanneer u een bril draagt. Met een goede concealer blijft uw look ‘flawless’!

Tip 4: Een onmisbare tool: de wimperkruller
Een hele fijne tip, vooral als u een bril draagt: krul de wimpers! Dit zorgt voor een open blik met als bijkomend voordeel dat uw lange wimpers niet tegen de glazen aankomen.

Tip 5: The eyeliner rule
De hoeveelheid eyeliner is te bepalen met een gouden regel: een breed montuur = een dikker lijntje eyeliner, een dun montuur = een dun lijntje eyeliner.

Tip 6: Tint oogschaduw
Kies voor een andere kleur oogschaduw dan de kleur van uw montuur! Bij een dikker montuur staat een lichte kleur oogschaduw erg goed. Bij een dun of geen montuur staat weer een wat donkerdere kleur oogschaduw mooi.

Tip 7: De perfecte wenkbrauwen
Verzorging is de sleutel! Wenkbrauwen leiden de aandacht naar de bril, dus stem de vorm af met uw montuur. Een kwastje, om de wenkbrauwen in model te houden, kan voor een mooi eindresultaat zorgen. Let op dat u de wenkbrauwen niet te dik aanzet, dat creëert snel een strenge look.

Tip 8: Touch the blush
Blush brengt de contouren van uw gezicht mooi naar voren. Het staat heel goed in uw gezicht wanneer u de vormen van het montuur van de bril volgt.

Tip 9: Tijd voor lipstick!
Misschien wel een van de leukste stappen tijdens het opmaken: het opdoen van lipstick. Om het gezicht goed in balans te houden kunt u er bij een dik montuur nu juist voor kiezen om een felle kleur te gebruiken. Heeft u een dun montuur of geen montuur en houdt u de kleuren neutraal bij de ogen, houd het dan ook bij een zachte kleur lipstick.

Tip 10: Kleuren
Verschillende kleuren make-up gebruiken is leuk! Zet tijdens het aanbrengen van uw make-up ook uw bril op om te kijken of de kleuren goed bij elkaar staan. Houd bij uw oogmake-up rekening met de kleur en de dikte van uw montuur, zodat uw ogen niet wegvallen. Geniet van de creativiteit!

Onze stylisten
Maak een afspraak of loop de winkel binnen voor advies van onze stylisten. Zij vertellen u alles over vormen en kleuren van een bril. Hilde en Naomi zijn gespecialiseerd in montuuradvies en volgen de laatste trends op het gebied van oogmode. Op zaterdag 16 november 2019 is het ‘KLEURANALYSE DAG’ bij Optiek Terhorst. Speciaal op deze zaterdag hebben wij de complete collectie ‘ETNIA BARCELONA’ voor u in huis. Laat u verleiden door kleur en stijl!