3 redenen waarom een goedkope bril toch duur komt te staan…

12 februari 2019

Een bril vind je tegenwoordig in diverse vormen en stijlen, maar ook verschillende prijzen. Elk seizoen presenteren ontwerpers weer nieuwe modellen, met een bepaalde kwaliteit en bijbehorende prijs. Alleen wordt niet iedereen even enthousiast van dat prijskaartje en wordt er gezocht naar goedkope alternatieven. Dit kan vervolgens weer ten koste gaan van de kwaliteit. Lees hier hoe ‘goedkoop’ kan leiden tot ‘duurkoop’, voor zowel het montuur als de glazen.

Maar… Hoe dan?

Hoe kan het dat deze monturen goedkoper zijn? Volgens de goedkope aanbieders is dat omdat de brillen direct van de fabrieken ingekocht worden. Zo kunnen zij deze een stuk goedkoper aanbieden.

De waarheid is dat in principe iedere opticien dit kan, maar dan is het hele verhaal nog niet verteld. Eer dat dit invloed heeft op de prijs moet er namelijk meer gebeuren, zoals het inkopen van goedkope massa geproduceerde monturen, het gebruik van goedkope ouderwets geslepen brillenglazen en het weg bezuinigen van de oogzorg.

Geen massa inkoop

Zelfstandige opticiens, zoals wij, kiezen liever voor kwaliteit boven kwantiteit. In plaats van het massaal inkopen van één soort anonieme monturen, volgen wij de nieuwste trends en selecteren een gevarieerd aanbod voor onze klanten.  De collectie wordt samengesteld op basis van verschillen in smaak, vormgeving en stijl. Wij kijken altijd naar welk montuur goed past bij iemands uiterlijk, zodat wij dit kunnen meenemen in ons advies.

De perfecte glazen

Het selecteren van de juiste glazen hoort ook bij het leveren van optimale kwaliteit. Er bestaat niet één soort glas geschikt voor iedere situatie. Hier is een hoop onderzoek aan voorafgegaan, zodat u nu in elke situatie (bijvoorbeeld in de auto, achter de computer of tijdens het sporten) van optimaal zicht kunnen profiteren!

Zorg goed voor uw ogen!

Tot slot is gebleken dat bij de goedkope aanbieders de kennis van ooggezondheid beperkt is en er bezuinigd wordt op de juiste hoogwaardige apparatuur. En dat terwijl de oogzorg zeer belangrijk is, juist bij het aanschaffen van een nieuwe bril!

Samenwerking designers

Onze selectie van monturen komt van designers uit landen over de hele wereld. De collecties worden gepresenteerd op grote optiekbeurzen. Zo bezochten wij vorige week de Bold Optical Fair in Nijkerk om de trends van het komend voorjaar te bekijken. Hier worden de nieuwe ontwerpen geïntroduceerd en kunnen we bijzondere merken inkopen van de bekende designers of jong talent.

In onze maandelijkse nieuwsbrief leest u over de nieuwe merken. Blijf hier op de hoogte.

Vragen over onze monturen of behoefte aan een passend advies? Neem contact met ons op of kom langs in de winkel!