Code Groen! Dit doen wij om milieubewust te blijven

9 augustus 2018

Ook wij bij Optiek Terhorst vinden het belangrijk ons steentje bij te dragen aan het milieu. Wij zijn namelijk gek op de natuur. Hier leest u de acties die ondernomen worden om zo milieubewust mogelijk te werken! 

Bewuste keuzes in de winkel
Er staat een aantal apparaten in de winkel. Zijn deze niet in gebruik, dan zetten we deze weer uit. Het is natuurlijk onnodig om een apparaat energie te laten verbruiken als je er niets mee doet. Daarnaast scheiden we diverse soorten afval, zoals karton (dus ook papier), glas, batterijen, maar ook inktpatronen en meer. Het gebruik van papier is in de winkel sowieso minimaal. Ook wordt er bewust omgegaan met gebruik van de airconditioning en de verwarming.

Licht in de winkel is erg belangrijk, zodat u goed onze monturen kunt bekijken. Dit zagen wij dan ook als een kans op iets waar wij zuinig mee om kunnen gaan. Wij maken gebruik van led-verlichting, in plaats van gloei- of halogeenlampen. U ziet alles even goed en toch is deze keuze duurzamer!

Onze groene monturen (of natuurlijk blauw, zwart, wit…)
Naast de acties in de winkel zijn wij ook trotse voorstander van duurzaam geproduceerde monturen! Onze groenste merken zetten wij op een rijtje:

  • Monkey Glasses: De monturen van Monkey Glasses zijn gemaakt van katoenvezels en houtpulp. Ook de beschermcases bestaan uit gerecycled papier.
  • RES/REI: Het gehele productieproces van de monturen vindt plaats op een lokale plek in Italië. Dit zorgt voor minder transport en dus minder uitstoot van CO2.
  • Prodesign Denmark: Prodesign Denmark heeft enkele modellen gemaakt van innovatief biologisch afbreekbaar materiaal.
  • MODO: Niet alleen hanteert MODO in een samenwerking met Trees For Future de regel: “One Frame, One Tree”, waarbij een boom wordt geplant voor elk verkocht montuur. De actie “Buy A Frame, Help A Child See” belooft ook dat bij elk verkocht montuur een oogmeting voor kinderen beschikbaar wordt. Deze actie is in samenwerking met Seva en wordt wereldwijd op scholen uitgevoerd.

De duurzame overhandiging van uw lenzen en brillen
Een nieuw setje lenzen besteld? Onze contactlenzen worden geleverd in een composteerbaar tasje, gemaakt van mais. Deze is dus biologisch afbreekbaar!

Het tasje waarin nieuwe brillen worden geleverd is van gerecycled papier gemaakt. Deze is geschikt om opnieuw te gebruiken en kan later worden weggegooid bij het oud papier. Wij stimuleren het scheiden van papier, omdat dit proces weinig energie kost en het onschadelijk is voor het milieu.

Wij hopen dat u de natuur net zo belangrijk vindt als wij en willen een voorbeeld geven aan winkels om zo milieubewust mogelijke keuzes te maken. Zo kan er nog een lange tijd genoten worden van onze prachtige natuur! Heeft u nog andere manieren om milieubewust aan de slag te gaan? Laat het ons weten via social media of neem contact met ons op.