Complete bescherming tegen schadelijk licht

30 september 2016

Wij innoveren zodat wij u de beste kijkoplossingen kunnen bieden
De Essilor Group investeert jaarlijks 5% van haar omzet in Research & Development. Innovatie is een van de belangrijkste pijlers voor de groep. Alle innovaties zijn ondersteunend aan de missie van Essilor: “improving lives by improving sight”. Een missie welke staat voor het toegankelijk maken van kwalitatieve kijkoplossingen voor zo veel mogelijk mensen ter wereld.

Essilor introduceert Eye Protect System™

In mei 2016 introduceert Essilor als eerste glasleverancier een complete bescherming tegen schadelijk licht, geïntegreerd in het brillenglas: Eye Protect System™. Revolutionair hieraan is dat deze bescherming zich in de kern van het brillenglas bevindt. Het is dus géén coating. Hierdoor geniet de brildrager van een esthetisch helder brillenglas met optimale bescherming tegen zowel UV-licht als schadelijk blauwviolet licht.

Het belang van bescherming tegen schadelijk licht

Het thema ‘oogzorg’ wordt steeds belangrijker. Niet geheel onterecht. Door de toenemende levensverwachting van de bevolking én de veranderende levensstijl is het steeds belangrijker om te zorgen dat onze ogen gezond oud kunnen worden. De ogen worden dagelijks blootgesteld aan schadelijk UV- en blauwviolet licht.

De grootste ‘boosdoener’ hiervan is nog altijd de zon (zelfs op bewolkte dagen). Maar ook het toenemende gebruik van digitale apparaten zorgt ervoor dat onze ogen steeds langer en regelmatiger worden blootgesteld aan schadelijk licht.

Op de site van Essilor vindt u meer informatie over de rol van schadelijk licht en de verschillende oplossingen, waaronder Eye Protect System, waarmee u uw ogen de beste bescherming kunt bieden.

Optiek Terhorst - Nieuws - Eye protect system