De 4 belangrijkste tips voor kinderogen

1 juni 2018

Als ouder zijnde willen we onze kinderen vanuit natuurlijk instinct het liefst overal tegen beschermen. Om de bescherming van de kinderoogjes wat makkelijker te maken hebben we de 4 belangrijkste tips op een rij gezet.

Tip 1: Beperk de tijd achter het scherm
We leven in een digitale wereld en veel kinderen vinden dit fantastisch. Spelcomputers, televisies, tablets, zij weten hun weg er wel mee te vinden! ‘Vierkante ogen’ zou je ervan krijgen. Om risico’s op verslechtering van de ogen van uw kinderen achter een scherm te beperken adviseren wij het volgende:

Let er op dat uw kinderen genoeg afstand hebben van het beeldscherm. Denk hierbij aan minimaal 30 centimeter. Vooral een tablet wil op schoot wil nog wel eens vlak voor het gezicht worden gehouden.

Het is verstandig om elk half uur even uw kinderen ‘pauze’ te laten nemen van het scherm. Dit kan zo kort zijn als het halen van een glaasje drinken, maar een langere tijd is nog beter. Zo kan het kind een (niet-digitaal) spelletje spelen, binnen of buiten!

Tip 2: De magie van buitenspelen
Buitenspelen heeft zo ontzettend veel voordelen! De ogen van kinderen vinden dit ook erg fijn. Het aanpassen aan diepteverschil is een goede training voor de ogen. Een goede reden om achter het beeldscherm weg te zijn en lekker buiten verstoppertje te spelen!

Tip 3: Here comes the sun
De zonnige maanden van het jaar zijn van start gegaan. Onwijs lekker om nu extra veel buiten te zijn, maar laat de zon geen risico voor de ogen van uw kinderen worden.

Kinderogen zijn helaas nog gevoeliger voor UV-stralen omdat deze nog minder pigment bevatten. Zorg dus voor een zonnebril met een goede UV-filter en een hoedje of petje als uw kind in de zon is!

Is het kind nog een baby? Probeer dan zo veel mogelijk in de schaduw te blijven en zorg dat het gezichtje goed is beschermd tegen zonlicht. Ook hier dienen een hoedje, petje en goede zonnebril als fantastische hulpmiddelen.

Tip 4: Born to be wild
Springen, dansen, rollen, rennen, gek doen. Kinderen zijn het liefst gewoon lekker kinderen. Draagt uw kind een bril? Zorg ervoor dat deze tegen een stootje kan. Sportbrillen zijn dan geschikt voor de ‘uitbundige’ activiteiten. Ook goed om in gedachte te houden bij het kiezen van een zonnebril, zo kan het kind optimaal van de buitenspeel-sessie genieten!

Heeft u advies nodig bij het kiezen van een juiste kinderbril? Wij helpen u graag. Neem contact met ons op of kom langs in de winkel!