Hoe kies ik de bril die bij mij past?

4 april 2018

Het blijft toch altijd weer een uitdaging: het vinden van de perfect passende bril. Wat komt er allemaal bij kijken? We noemen de factoren die essentieel zijn om uw perfecte match te vinden. Handig om een grote zoektocht te voorkomen! 

Stijl
Er is zoveel keuze! Begin met kijken naar wat u mooi vindt. Allereerst is het belangrijk om even stil te staan bij uw eigen stijl en persoonlijkheid. Wanneer u juist graag in de spotlights staat, of juist liever niet zoveel aandacht trekt.

Kleur
Selecteer de juiste kleur, passend bij de tint van uw huid en haarkleur. Het is dan handig om te weten of het kleurtype van uw gezicht warm of juist koel is. Warme types zijn te herkennen aan een gele of rode ondertoon. Passende kleuren zijn dan bijvoorbeeld blauw, turquoise, grijs, zilver of andere koele kleuren.

Koele types daarentegen hebben blauwe of roze ondertoon. De kleuren die hierbij passen zijn rood, groen, bruin, goud of andere warme kleuren. Bij een donkere huidskleur passen bijna alle kleuren, zolang de kleur van het montuur niet overeenkomt met de huidskleur.

Identiteit
Naast dat uw nieuwe bril bij uw uiterlijk moet passen, kan het juiste montuur ook uw identiteit benadrukken. Denk maar eens aan bekende personen als Elton John of Youp van ‘t Hek.

Persoonlijkheid
Ziet u uw persoonlijkheid als rustig, spontaan, open of bijvoorbeeld introvert: het montuur kan ook helpen dit uit te stralen. Het is goed om in gedachte te houden dat uw bril invloed heeft op een eerste indruk. Ideaal als deze dan dicht bij uw persoonlijkheid staat.

Wenkbrauwen
Een praktische tip voor tijdens het passen: let op de positie van de bril ten opzichte van uw wenkbrauwen. Het beste is als de bovenrand van het montuur langs de lijn van uw wenkbrauwen loopt.

Wimpers
Voel tijdens het passen ook of uw wimpers niet tegen de glazen aankomen. Het is niet prettig om hiermee rond te lopen.

Comfort
Zit de bril lekker op de neus en niet vervelend bij de oren? We raden aan om de bril tijdens het passen even iets langer op te houden, ongeveer 5 minuten, gewoon om het gevoel te krijgen. Wat in de eerste instantie niet onprettig voelt kan even later meer opvallen.

Gewicht van de bril
Een bril die niet te zwaar is kan het comfort maximaliseren. Het is verstandig dit na te vragen tijdens het passen, aangezien u dit niet direct voelt bij het opzetten in de winkel.

Hulp nodig bij het kiezen? U bent welkom om langs te komen of neem contact met ons op!