Goed voorbereid genieten van een welverdiende vakantie

27 juni 2019

Goed voorbereid op vakantie scheelt een hoop ellende en stress, maar doen we dit eigenlijk wel met onze ogen, bril of contactlenzen? Zit uw huidige bril niet meer helemaal lekker of kunt u er niet meer voldoende scherp mee zien? Heeft u nog genoeg contactlenzen of overweegt u lenzen aan te schaffen om mee te nemen op vakantie? Kom dan gerust langs voor een gratis vakantiecheck!

Het is verstandig uw zicht te laten controleren voor u met vakantie gaat. Uw auto krijgt een vakantiecheck, waarom dan uw ogen niet?

Tijdens de check controleren we de kwaliteit van uw zicht. We kijken of de schroefjes en neuspads van uw (zonne)bril nog goed vast zitten en of de sterkte van de glazen nog optimaal is. Bij lensdragers controleren we de sterkte en vragen we na of u nog voldoende lenzen, vloeistof, een reservedoosje en een reservebril hebt. Onmisbaar op vakantie!

Neem een reservebril mee op vakantie

Wist u dat het in Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, Zwitserland en Oostenrijk verplicht is om een reservebril mee te nemen als u gaat autorijden? Dit geldt voor zowel bril- als lensdragers. Een boete kan behoorlijk oplopen.
Het sowieso verstandig om een reservebril mee te nemen. Wat als uw bril kapot gaat of u uw contactlenzen kwijt raakt? U moet er toch niet aan denken dat u niet meer kunt autorijden tijdens de vakantie  of niet meer optimaal kunt genieten van alle mooie plekjes die u bezoekt door het ontbreken van goed zicht.

Leg uw reserve- of zonnebril niet in de volle zon in de auto: De hoge temperaturen kunnen uw bril beschadigen.

Een goede zonnebril is een must

Om uw ogen te beschermen tegen de UV-straling van de zon, is een zonnebril onmisbaar. Ook wanneer u niet op strandvakantie gaat: de zon is er altijd.

Voor een watersportvakantie is een zonnebril met polariserende glazen ideaal: die nemen de hinderlijke schitteringen van het wateroppervlak weg. Ook wanneer u tijdens uw vakantie veel zult autorijden, is een zonnebril onmisbaar. Deze helpt tegen fel zonlicht, verblinding en schitteringen op het wegdek.

Denkt u ook aan een zonnebril voor uw kinderen: juist jonge ogen lopen makkelijker schade op van de zon.

Uw lenzen op vakantie

Pijn aan de ogen kan een vakantie echt verpesten. Een zandkorrel in uw oog, een druppel zweet (met zonnebrandcrème), chloor of zeezout in het zwemwater, uw lenzen kunnen er slecht tegen. As uw ogen prikken, pijn doen of roder zijn dan normaal, gebruik uw lenzen dan een dag niet. Lenzen in pijnlijke ogen kunnen de klachten erger maken. Doe uw lenzen pas weer in als uw ogen beter aanvoelen.
Wanneer u last hebt van droge ogen of pijn aan uw ogen, is het fijn als u een reservebril op kunt zetten. Zo geeft u uw ogen ‘rust’ en de mogelijkheid om te herstellen.

De voordelen van daglenzen

Daglenzen ideaal om te dragen tijdens vakantie, uitgaan of sporten! U zet iedere keer een schoon en fris paar daglenzen in en aan het einde van de dag gooit u ze gewoon weg. De lenzen zijn niet alleen comfortabel maar ook simpel en gemakkelijk in het gebruik en u heeft geen vloeistoffen nodig. Ze vormen een perfecte combinatie met een zonnebril. Samen bieden ze een uitstekende bescherming tegen het scherpe zonlicht en u ziet er bovendien ook nog eens trendy uit.

Nachtlenzen, voor als u overdag geen lenzen of bril wilt dragen

Nachtlenzen draagt u als u slaapt. Terwijl u slaapt, corrigeren de lenzen uw ogen. Overdag kunt u dan scherp zien zonder bril of lenzen. Een goede oplossing wanneer u vaak last heeft van droge ogen! Maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten of als u gewoon geen bril wilt. Nachtlenzen geven u hiermee comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als u wakker bent.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

  • Mensen met droge of gevoelige ogen
  • Tieners
  • Mensen die veel lezen of computeren
  • Mensen die last hebben ven stofjes achter hun lenzen of in een ruimte met airco werken
  • Actieve mensen, sporters en in het bijzonder beoefenaars van contactsporten
  • Mensen die geen laserbehandeling kunnen of willen ondergaan
  • Mensen die last hebben van hooikoorts

We hebben verschillende soorten contactlenzen in ons assortiment. Loop eens bij ons binnen. We informeren u graag welk type contactlens het beste bij u past.