Innovatief maatwerk: De futuristische ontwikkelingen in de optiekbranche.

1 september 2017

Het lijkt soms regelrecht uit een sciencefiction film te komen, maar niets is minder waar. De optiekbranche ondergaat een aantal interessante en futuristische ontwikkelingen. Reden voor het team van Optiek Terhorst om ook dit jaar weer aanwezig te zijn bij de Bold Optical Fair, dé broedplaats voor vooruitstrevende ontwerpers en nieuwe technieken.

Sinds juni kunt u al bij ons terecht voor de nieuwe Varilux X-Series glazen. Varilux X-Series maakt gebruik van een nieuwe baanbrekende technologie: Xtend™. De Xtend-technologie zorgt voor een uitgebreid kijkvolume waardoor u niet langer hoeft te zoeken naar het juiste doorkijkpunt in uw glas.

Een Biometrische gezichtsscan en 3D geprint montuur
Inmiddels gaan wij nog een stapje verder in het aanmeten van dé perfecte bril. Wij zijn niet meer op zoek naar het juiste gezicht passend bij de bril, maar maken de bril passend bij uw gezicht.

Uw gezichtskenmerken zijn uiteenlopend en ieder gezicht is uniek. De digitale productietechnieken van Roger Bacon gaan ons helpen om juist die unieke kenmerken te gebruiken op de route naar uw perfecte bril.

Met een Biometrische scan inventariseren wij uw unieke gezichtskenmerken. Door middel van holografische projectie kun u ieder gewenst montuur, model en ontwerp passen alsof u in de spiegel kijkt! Ook kunt u de kleur en het materiaal zelf kiezen.

reseller-feature1 Hebben wij samen de perfecte, digitale bril voor u gevonden? Dan wordt deze werkelijkheid door het montuur 3D te printen.

Uw bril is gegarandeerd uniek en van hoogwaardige kwaliteit.

Binnenkort kunt de 3D printer zelf aan het werk zien. In september zal de printer bij ons in de etalage staan. Een hele leuke kennismaking met de technologische vooruitgang die de optiekbranche aan het maken is en dat laten wij u graag zien. U kunt natuurlijk ook even binnenlopen om de holografische projector van Roger Bacon te komen bekijken dan leggen wij u nog wat meer uit over zijn werking en toepassing.

Wie was Roger Bacon?
De Engelse geleerde Roger Bacon (1214-1292) was een van de belangrijkste intellectuelen van zijn tijd, en misschien zelfs wel van alle tijden. Hij was een pionier op het gebied van de optica – en dus een van de grondleggers van de bril. Het merk, Roger Bacon, is dus een mooi eerbetoon een van die grondleggers.

Maatwerk monturen, maatwerk advies
Het systeem van Roger Bacon bieden wij u als aanvulling op ons bestaande assortiment. Komt u de 3D printer binnenkort bekijken? Dan hangt onze winkel ook nog boordevol niet-digitale monturen van verschillende topmerken. Een volledig digitale winkel? Daar wachten we nog even mee.

Het duurste of nieuwste is niet per se het beste en bij Optiek Terhorst krijgt u altijd een eerlijk advies, passend bij uw wensen. Want ons advies? Dat is al jaren maatwerk!

optiek_terhorst_over_ons_het_team