Onze 10 tips voor helder zicht tijdens de feestdagen!

6 december 2018

Het is weer december! Kijkt u ook zo uit naar de kerstdagen? Lekker eten, mooie lichtjes en leuk gezelschap… Toch is het met een bril of lenzen niet altijd even makkelijk om het zicht scherp te houden. Voorkom ongemakken dit jaar met deze 10 tips voor bril- en lensdragers, zodat u alleen nog maar hoeft te genieten!

Tip 1: Kies niet voor een ‘vette’ bril 😉

Terwijl het gourmetstel uit de berging verschijnt bedenkt u zich hoe u er vorig jaar bij zat; met dikke vetspetters op de glazen van uw bril. Hoe komt u hier nou het beste vanaf? Onze tip is om de bril te ontvetten met een beetje afwasmiddel en lauwwarm water (niet heet!). Gebruik een schone, zachte theedoek of ons microvezeldoekje om de bril weer droog te poetsen.

Tip 2: Geen beslagen bril meer

Let op tijdens het openen van een hete oven of het openen/afgieten van pannen met kokend water. De vrijgekomen stoom kan de coating van uw brillenglazen aantasten, er komen dan kleine barstjes in (craqueleren), wat te maken heeft met de plotse temperatuurwisseling.

Tip 3: Zo veel lichtjes…

Blijf aan uw ogen denken. Alle sfeerlichtjes kunnen hinderlijk zijn voor uw zicht, net als het lezen van een menukaart bij weinig licht en direct in fel licht kijken. Probeer fel licht te vermijden, ga met uw rug naar de kerstversiering zitten en gebruik een leesbril voor de kaart!

Tip 4: Make-up on fleek

Er zullen ook wat gezellige feestjes op de planning staan waar u zich netjes voor op wil maken. Heeft u nog tips nodig voor het matchen van uw make-up bij uw bril? Lees dan dit artikel. Er zijn ook speciale brillen, waarmee u om de beurt een glas kunt wegdraaien om uw make-up aan te brengen!

Tip 5: Mismatch

Haarlak en brillen gaan niet goed samen. De glazen van uw bril kunnen worden aangetast door de haarlak. Let dus op dat u uw bril afzet en het liefst in een andere ruimte plaatst. Als u toch een bril nodig heeft tijdens het aanbrengen van de haarlak, kies dan liever voor een oude bril.

Tip 6: Ook geen ‘vette’ lenzen

Wist u dat de vette dampen van het bereiden van gerechten (voor de feestdagen) een aanslag veroorzaken op uw contactlenzen? Ook contactlenzen worden hierdoor vet en vuil. Reinig uw lenzen na een avondje gourmetten extra goed en eventueel een keer extra overdag.

Tip 7: Slaapzak, check! Lenzenvloeistof, …

Blijft u na een feestje (ongepland) ergens anders slapen? Zorg er altijd voor dat u een extra setje lenzen of een flesje lenzenvloeistof in uw tas heeft zitten. Slaap in elk geval niet met uw lenzen in en bewaar of spoel je contactlenzen nooit met water!

Tip 8: Meer make-up tips!

Opmaken met uw lenzen al in? Ja! Zo voorkomt u dat er make-up resten op uw lenzen komen tijdens het inzetten. Het werkt anders bij het verwijderen van uw make-up met make-up remover, dan doet u weer eerst uw lenzen uit.

Tip 9: Nóg een mismatch

Net als een bril, gaan lenzen ook niet goed samen met haarlak. Wacht met het inzetten van de lenzen tot na het spuiten van haarlak of houd uw ogen goed gesloten (tot een paar tellen na het sprayen).

Top 10: Altijd blijven knipperen!

Bent u uw haar aan het föhnen, blijf lekker met de ogen knipperen. Zo houdt u uw ogen en lenzen vochtig.