Tips voordat u op reis gaat met contactlenzen

4 juli 2018

Gaat u van de zomer op vakantie? Heerlijk! Er zijn dan een paar dingen waar u rekening mee moet houden als u contactlenzen draagt. Geen zorgen, wij hebben de tips!

De eerste tip zit in de voorbereiding: zorg ervoor dat u op tijd uw (reserve) lenzen heeft besteld. Dan weet u zeker dat u deze mee kunt nemen op vakantie en een reserve setje zou goed van pas kunnen komen.

Voor tijdens de reis
Met het vliegtuig op vakantie? In uw ingecheckte koffer zit een fles lenzenvloeistof, zorg ervoor dat deze in een plastic zakje zit. Door de luchtdruk kan de fles gaan lekken en dat is een vervelende ontdekking eenmaal aangekomen op uw bestemming. Uw contactlenzen zelf, daarentegen, kunt u beter meenemen in uw handbagage. Mocht uw ruimbagage niet (tegelijkertijd) aankomen op bestemming, heeft u in elk geval een setje bij de hand.

Het is verstandig om tijdens het reizen een bril te dragen. Niet alleen omdat u anders waarschijnlijk een lange tijd uw lenzen in moet houden, maar ook omdat bij het schoonmaken van het vliegtuig een spray wordt gebruikt die kan binden aan uw lenzen. Uw bril mee op vakantie is altijd prettig voor het geval dat uw ogen ontsteken of irriteren.

Genieten in de zon, in de zee, op het strand
Als u uw vakantie het liefst zo veel mogelijk op het strand wil doorbrengen: lekker doen! Ons advies is wel om geen lenzen te dragen. Een korreltje zand onder de lens kan veel irritatie veroorzaken.

Op zoek naar afkoeling in de zee of een zwembad? Zorg ervoor dat u een zwembril over uw lenzen draagt als u een duik in het water neemt of gebruik daglenzen. Nog beter is om zonder contactlenzen te gaan zwemmen. De kans op een ontsteking door iets dat in de lens is blijven zitten is groot.

Blijf uw ogen, zeker ook met contactlenzen in, goed beschermen tegen de felle zon! Zorg voor een zonnebril met een goede UV filter. En een mooi model maakt de zomerse look natuurlijk helemaal af!

Houd het lekker schoon
Het belangrijkste is dat u uw handen schoon houdt. Op reis is het daarom verstandig om vochtige doekjes mee te nemen en uw handen met water en zeep te wassen. In sommige landen is het nodig dit met drinkwater uit een flesje te doen, als het water niet schoon genoeg is. Droog uw handen altijd goed af.

Bewaar de lenzenvloeistof gekoeld in een warm land, anders loopt u het risico dat dit snel bederft. En giet lenzenvloeistof nooit over in een andere flacon, we hebben in de winkel ook vloeistoffen op reisformaat voor in uw handbagage.

Tot slot raden we daglenzen aan tijdens het reizen, omdat dit de meest hygiënische optie is. Het neemt misschien wat meer ruimte in beslag, maar aan de andere kant hoeft u zo ook geen fles vloeistof mee te nemen.

Vragen over uw contactlenzen? Wij helpen u graag verder! Neem contact met ons op of kom langs in de winkel.