Verleng zelf de levensduur van uw bril

1 augustus 2017

Wist u dat u de levensduur van uw bril zelf kunt verlengen? Goed onderhoud met de juiste middelen zorgt ervoor dat uw bril én uw zicht in topvorm blijven.

Uw bril krijgt veel te verduren, bijna net zoveel als de lak van uw auto(!) Langdurige aanraking met zweet, huid en haar zorgt op den duur voor verzuring en slijtage aan uw brillenglazen en montuur. Ook het gebruik van huis, tuin en keuken middelen om uw bril te reinigen kan de coating van uw glazen beschadigen.

Na verloop van tijd merk u dat uw zicht minder wordt. Door minuscule krasje in de coating kan het lijken alsof u door een waas heen kijkt. Het kost u meer moeite om te focussen en als de beschadigingen groter worden kunnen deze het moeilijk maken om ‘door’ de bril heen te kijken. Het lijkt alsof u tegen de bril aankijkt.

Gelukkig kunt u zelf een aantal dingen doen om de levensduur van uw bril aanzienlijk te verlengen. Daarom heeft Optiek Terhorst voor u een aantal tips op een rij gezet:

1. Gebruik twee handen om uw bril op en af te zetten.

Een gebogen montuur kan ervoor zorgen dat uw bril op onbedoelde plekken uw huid aanraakt. Aanraking met huid, haar en zweet zorgt op de duur voor verzuring van het materiaal.

2. Bewaar uw bril in een harde, passende koker.
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Staat uw bril niet op uw neus? Bewaar hem dan in een harde brillenkoker voor de beste bescherming tegen stof en stoten.

3. Voorkom dat uw bril in aanraking komt met extreme temperaturen.
Bijvoorbeeld op het dashboard van uw auto of onder een te hete kraan. De hitte kan ervoor zorgen dat uw glazen en montuur vervormen met alle gevolgen van dien.

4. Voorkom aanraking met schadelijke middelen.
Uw glazen oppoetsen met Glassex? Dat is een slecht idee. Huishoudelijke schoonmaakmiddelen kunnen de coating van uw glazen ernstig beschadigen en zelfs een bijtende werking hebben. Daarnaast is het vermijden van vloeistoffen voor persoonlijke verzorging ook aan te raden. Denk hierbij aan parfum, deodorant, make-up, aceton, gezichtscrème en reinigingsvloeistof.

5. Poets uw glazen niet met een kledingstuk.
Als ervaren brillendrager doet u het soms misschien wel uit gewoonte; even de bril poetsen met uw mouw of shirt. Deze stoffen kunnen houtvezels bevatten die kleine krasjes op de glazen achterlaten.

Hoe moet het dan wel?
De beste manier om uw bril te onderhouden hoeft niet altijd de duurste te zijn. Voelt uw bril wat vettig aan tegen het einde van de dag? Spoel hem dan af onder lauwwarm water met eventueel een PH neutrale zeep. Dat laatste is erg belangrijk omdat PH neutrale vloeistoffen geen bijtende werking op de coating van uw glazen hebben.

Maak niet alleen uw glazen maar ook uw montuur op deze manier schoon. Na het afspoelen poetst u de bril droog met een zachte doek, bij voorkeur van microvezel.

Een opknapbeurt door Optiek Terhorst
Wist u dat u op alle monturen en geslepen glazen twee jaar garantie krijgt van Optiek Terhorst? Voor zonnebrillen is dit één jaar. Is de garantie al verlopen? Geen probleem! Loop even binnen bij onze winkel voor een opknapbeurt, het bijstellen van uw bril of misschien bent u wel toe aan een nieuw montuur. Uw bril is onze zorg en samen zorgen we ervoor dat uw bril weer in topvorm is.

U vindt ons hier >>

20170803_144652