Vijf tips voor beter zicht bij weinig licht.

1 december 2017

Wist u dat u in deze tijd van het jaar het slechtste zicht ervaart? Het is vroeg donker, slecht weer. Regen tegen de autoruit, schitteringen van de laaghangende zon, dan kan autorijden een hele opgave zijn.

Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in een halo-effect. Bij een halo-effect lijkt het alsof er om iedere lichtbron nog een extra kring van licht zichtbaar is. Erg vervelend als u bijvoorbeeld in de auto zit en naar de lichten van medeweggebruikers kijkt.

De lamp zelf ziet u niet scherp, het geheel lijkt op een grote lichtvlek.

Heeft u slechter zicht bij minder licht of herkent u het halo-effect? Dan kunnen deze vijf tips u helpen om beter en scherper te zien. Dan kunt u veilig de weg op en genieten van ieder lampje dat deze decembermaand in de kerstboom hangt.

 

Het halo-effect
pexels-photo

1. Ontvet uw brilglazen
Een vettige bril kan het halo-effect versterken. Ontvet uw bril regelmatig, zowel de glazen als de pootjes. Spoel hem af onder lauwwarm water met eventueel een PH neutrale zeep, zonder citroen. Na het afspoelen poetst u de bril droog met een schone zachte theedoek of gebruik het microvezeldoekje dat u erbij krijgt van ons.

2. Zorg dat u de juiste sterkte draagt
Eén van de oorzaken van slecht zicht in het donker kan zijn dat u niet de juiste bril- en/of contactlens sterkte heeft. Dit valt extra op als het buiten schemert of donker is. Laat uw ogen op regelmatige basis opmeten. Bij Optiek Terhorst kunt u voor een oogmeting binnen lopen of van tevoren een afspraak maken.

3. Laat zo nodig de gezondheid van uw ogen onderzoeken
Heeft u staar of cataract? Dan kan uw zicht in het donker aanzienlijk verslechteren. Ook zijn er andere oogheelkundige oorzaken die slecht zicht in het donker veroorzaken. Een optometrisch onderzoek kan de oorzaak naar boven halen. Voor een optometrisch onderzoek kunt u bij onze optometriste terecht.

4. Kies de juiste typen glazen
De juiste typen glazen kunnen uw zicht tijdens schemer verbeteren. Ons advies is om altijd ontspiegelde glazen te nemen om hinderlijke schitteringen tegen te gaan. De ontwikkeling van glazen is constant in beweging en de nieuwste typen glazen bieden een zogenaamd HD zicht waarbij halo-effecten grotendeels verleden zijn.

5. Kom bij ons langs en wij maken uw bril ultrasonisch schoon!
Door ultrasone trillingen in een brillen-bad worden huidvet, transpiratie en ander vuil moeiteloos verwijderd, zelfs op moeilijk bereikbare plekken.